fredag 8 september 2017

Hunt Saboteurs Sweden och andra tragiska människor i flock.

Det finns en grupp med några människor i Sverige, och i många andra länder, där den svenska gruppen kallar sig Hunt Saboteurs Sweden (HSS). Deras största uppdrag i livet är som deras gruppnamn antyder alltså att störa och sabotera pågående jakter i Sverige.

Deras sida på Facebook har ett hyfsat antal följare och något man skulle kunna kalla för fans, och dessa fans ser ju såklart dom aktiva i HSS som sina stora hjältar, som är så modiga och vågar sig ut i skogen där det lurar blodtörstiga jägare som skjuter skarpt på allt som rör sig och låter i skogen. För enligt HSS så ägnar sig alla jägare åt tjuvjakt, hela tiden.

Allemansrätten är ingen grundlag, som HSS egna jurist påstår och har förklarat för dom. Allemansrätten är en sedvanerätt. Juristen som dom använder borde kanske försöka klara av någon högre utbildning än lågstadiet.
Däremot är det sedan 1994 inskrivet som en hänvisning till allemansrätten i en av Sveriges grundlagar, (Regeringsformen) att; ”Alla ska ha tillgång till naturen enligt allemansrätten”. Den lagtext som i praktiken styr allemansrätten ingår i huvudsak i 2 och 7 kapitlet av miljöbalken.

Nyttjanderätten går före Allemansrätten eftersom detta har med ägandeförhållandet att göra, jakt går under nyttjanderätt, och oavsett vem som äger marken så är den som arrenderar jakten även den som har nyttjanderätt för just jakt. Att vistas i skogen under pågående jakt är däremot inte förbjudet på något sätt, men att störa jakten är förbjudet och straffbart.

"Allemansrätten ger dig möjlighet att tillfälligt och hänsynsfullt vara på någon annans mark utan att fråga om lov. Du får gå över någon annans mark när du ska till ditt fiskevatten.

I övrigt gäller allemansrättens grundregel att visa hänsyn och inte störa eller förstöra. Att med flit hindra, försvåra och störa jakt eller fiske är förbjudet. Likaså är det förbjudet att avsiktligt störa villebråd. Att nyttja naturen på vanligt sätt för rekreation till exempel för svamp- eller bärplockning räknas dock inte som störande.

Skyltar med texten ”Jakt pågår” eller liknande betyder inte att det är förbjudet att vara i skogen, men man ska vara medveten om att jakt pågår och visa hänsyn till jägarna."


Om HSS får påpekande att deras förehavanden är olagliga så säger dom såklart att dom är ute och plockar bär och svamp, haha det känns lite som att den förberedande verksamheten inuti huvudet inte fungerar som det skall om man väljer att kalla en svampplockarförening för HUNT SABOTEURS, och att ha en slogan som i bilden här  intill?

HSS åker runt och stör så mycket dom kan, givetvis med uppsåt. Jag tror däremot inte dom är ute så ofta som dom vill ge sken av till sin fanclub. Det handlar inte om svampplockning eller något annat än att störa jakt vilket är ganska uppenbart. Dessa superhjältar skriver stolt på deras sida att dom minsann varit ute i sydvästra Sverige den 7 september (igår) och stört pågående älgjakt.. se och läs på bilden här:


Nu skall vi se här.... Om man skall försöka spela hjälte för sina fans för att kunna fortsätta tigga pengar till bensin och andra saker som dom inte själva har råd med, så gäller det att man verkligen gör och kan bevisa att man gjort något, annars känns det väl mer som att man lurar sina fans, bara för att hylla sig själv i fansens ögon, och för att fansen skall tro att deras pengar går till bensin.

Så i detta fall så är det uppenbart att HSS suttit hemma och bara hittat på något. Att störa en älgjakt i sydvästra Sverige den 7 september är ganska svårt eftersom älgjakten inte börjar före den 9 OKTOBER! Efter att många, bland annat jag själv, påpekat detta på deras FB-sida, så redigerade dom bort texten "sydvästra Sverige". Och vi var ett antal personer som blev blockerade från att göra fler inlägg haha. En sådan reaktion från deras sida bevisar ju verkligen att vi hade rätt. Dom skulle istället kunnat försöka förklara vad dom egentligen gjorde, vart dom var och kanske lagt in ett foto eller två som styrker deras påstående, men det gjorde dom inte. Anledningen är uppenbar; Dom hittar bara på! Ren och skär lögn alltså!

När dom verkligen gör något hjältedåd så handlar det nog på sin höjd om manifestationer och protester, som dom faktiskt gjorde i veckan. Se vad mäktigt! Detta är fotot som dom själva lagt upp på sin sida, så mer storslaget än detta var det kanske inte haha.

När dom är i skogen (eller åtminstone poserar på foto bland träd och buskar) så har dom masker som döljer deras ansikten. Dom säger själva att det är för att jägarna är så dumma mot dom så dom måste skydda sina identiteter. Min personliga övertygelse är att dom är rädda eftersom luften inte luktar avgaser som den gör hemma i den trygga staden. Hemma i staden vid ett tangentbord är det inte längre nödvändigt att skydda sin identitet medans man trakasserar, mordhotar och terroriserar andra, men i skogen är det viktigt att vara anonym? På grund av detta så tror jag att bilden på den jättelika demonstrationen här är med inhyrda professionella demonstranter, eftersom HSS inte skulle våga stå där utan ansiktsmask. HSS kanske inte hade lyckats lura till sig mer tiggarpengar än att det räckte till två inhyrda demonstranter.

HSS är i stort sett samma pack som WAS (Wolf Association Sweden) och APU (Anti-Poaching Unit). Deras tillvägagångssätt är på flera sätt likadana. Gemensamt är också att dom hatar jakt och jägare.

WAS är kanske den "snällare" gruppen av dessa, dom ägnar sig mest åt att överklaga jaktbeslut på varg och andra rovdjur. Så dom ägnar sig mycket åt pappersarbete. Dom har även ett förslag på att efterlysa jakt på jägare.

APU smyger runt i skogarna och letar efter olagligheter, visst det är jättebra om dom hittar olagliga fällor och sådana saker! Men dom har ganska dålig koll på vad dom gör... dom har bland annat anmält Länsstyrelsens egna kamera för viltinventering, en annan fälla som var över 40 år gammal och helt ur funktion (byggd helt i trä och genomrutten), dom har anmält lagliga åtlar etc.

Vissa av dom ledande figurerna i dessa grupper är mycket tvivelaktiga figurer som jag absolut inte skulle vilja ha som medlemmar eller ledare för något.

Bland annat en f.d. polis (CA), och jag gör det enkelt för mig, så här följer ett litet textklipp på hjältedåd han gjort;

15-åring klämdes fast under bilen Vid ett tillfälle körde han medvetet på en då 15-årig pojke på moped.
15-åringen klämdes fast under polisbilens spoiler. När pojken låg fastklämd hoppade CA ur bilen och satte handfängsel på 15-åringen.
En civilperson som blev vittne till händelsen tvingades lyfta i polisbilens framskärm. Då det gick att backa undan bilen så pojken kom loss. 15-åringen klarade sig undan allvarligare skador men fick blåmärken på kroppen och benen.
Till saken hör att 15-åringen var helt oskyldig. Det enda ”brott” han begått var att han åkte iväg från en bensinmack när polisbilen närmade sig och inte ville stanna. Det resulterade i att polisen började jaga pojken på isiga gångvägar i Vällingby i västra Stockholm.
För den händelsen dömdes CA i hovrätten för misshandel, ofredande och vårdslöshet i trafik.

Batongslag mot sjuk bilist

Vid ett annat tillfälle hade VD:n för ett dataföretag, enligt domen en ”spensligt byggd” man med reumatism i nacke och rygg, fått en svår hjärnblödning när han körde bil.
Mannen körde in i en häck. När CA och en kollega kom till platsen trodde de att mannen var berusad. Mannen satt i bilen och höll sig i ratten, men med batongslag och sparkar fick poliserna ut honom ur bilen. Den svårt sjuke mannen belades med handfängsel då han ”gjorde motstånd och gav intryck att vara rymningsbenägen”, som det står i tingsrättsdomen.
Hustrun lyckades stoppa poliserna
Till slut kom mannens fru till platsen och lyckades övertyga en kvinnlig polis om att mannen var sjuk. Handfängslet togs av och ambulans körde mannen till sjukhus. Mannen överlevde polisingripandet men med ena överarmen vriden ur led och med en spricka i överarmsbenet.
Rehabiliteringen efter stroken försvårades av polisingripandet och mannen har drabbats av en rad komplikationer. Den skadade har inte kunnat bo hemma efter polisingripandet för 15 år sedan, berättar mannens bror för Jakt & Jägare.
Slapp fängelsestraff
För den händelsen dömde hovrätten CA för tjänstefel. Sammantaget skulle straffet för angreppet på 15-åringen och ingripandet mot den strokedrabbade mannen ha blivit fängelse.
Men då CA var polis sänktes straffet därför att om han dömdes till fängelse skulle han dessutom förlora sitt arbete. Svea hovrätt fastställde därför straffet till villkorlig dom samt höga böter.
Några år senare tjänstgjorde CA på Polishögskolan i Stockholm som vapeninstruktör. En dag stötte han ihop med den kollega som tagit emot anmälan då han körde på den 15-årige mopedisten. Förhållande mellan de båda poliserna var då något frostigt.
Låtsades skjuta kollega
När de båda männen passerat varandra höjde CA armen och låtsades skjuta kollegan.
I domen står det att kollegan såg ”hur CA höll fram armen som om han hade ett vapen i handen och härmade avfyrandet av ett vapen; puff puff, två eller tre gånger.”
För detta åtalades CA för olaga hot, men tingsrätten dömde för ofredande.
Jakt & Jägare har velat fråga CA om hans tidigare agerande apropå att människor känner sig skrämda av APU-gruppen, men han har vägrat att kommentera."

Utöver dessa fantastiska bedrifter så har även CA varit på kurs hos indianer (med bidrag godkänt av förre Länspolismästare Carin Götblad) och lärt sig spåra djur och människor med sin näsa. Han har påstått att han är effektivare med sin näsa än vad en hund är. Han blev av en jägare utmanad att tävla mot dennes hund i att spåra, med en belöning på 10,000 kr om CA spårade bättre än hunden. CA antog inte utmaningen. Han var kanske förkyld i näsan, eller så kanske den hade blivit för lång av allt ljugande.
Sedan har vi även JPH, en som tidigare ansågs vara en av Sveriges farligaste och mest extrema nazister. Han är idag anti-nazist men förespråkar nu istället mord, hot, terror och slakt på jägare. En s.k. ekoterrorist. Han skriver öppet att han får erektion om en jägare skadas eller dör. Kanske dags för honom att se över sexlivet lite?

Man får inte heller glömma att nämna RK född 1981, en typ som blev utkastad ur Miljöpartiet, p.g.a. gravskändning på jägares gravar. Han har också vandaliserat affärer och mordhotat affärsinnehavarna. Brotten omfattar bland annat mordbrand, grovt olaga hot och grovt olaga tvång, brott mot griftefrid, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, förberedelse till grov skadegörelse samt olaga intrång. Stämningsansökan var på totalt 22 åtalspunkter. Han har också en stor förkärlek till kommunistiska folkmördare och hyllar idioter som Mao Tse Tung och Stalin bland andra.

De förespråkar självklart sabotage på minkfarmar etc. De hotar och terroriserar innehavarna till farmarna, och även dessas släktingar! Jag är själv inget fan av minkfarmar men att förstöra burar och släppa ut minkar (och andra djur) är lika mycket djurplågeri som själva farmen var. Djuren kan inte klara sig själva om dom varit inlåsta hela livet, dessutom kan 2000 minkar som plötsligt invaderar en mindre yta på kort tid slå ut stora delar av andra djur.
Brinnande hus på en minkfarm i Hasslösa Foto: Torbjörn Axelsson

Om vi slutade jaga, vad skulle hända då? Vi hade haft på bara några år långt över en miljon älgar, antagligen skulle rådjur- och vildsvinsstammen öka explosivt till långt över en hanterbar population av var art på mycket kort tid också.. och detta hade ökat viltolyckorna markant. När en viltolycka sker så tillkallas en eftersöksjägare för att söka upp ett eventuellt skadat djur och avsluta dess lidande. Detta sker dygnet runt och ett enda eftersök kan pågå i många timmar. Nästan utan ekonomisk ersättning. Vem skulle ta hand om detta om vi inte har jägare?
Vilka ur dessa ovanstående grupper matar djuren under svåra födofattiga kalla vintrar? Hur många äter kött, eller är det ett krav att vara vegetarian eller vegan för att få vara med? Eller är det bara OK för dom att äta antibiotikakryddat kött från djur uppväxta inom köttindustrin?

Skulle vi sluta jaga, då skulle vi också sluta betala för det statliga jaktkortet, vilket är obligatorisk för att få jaga. Dessa pengar, strax över 80 miljoner kronor per år, som kommer enbart från jägare, går till viltvårdsfonden, som i sin tur delar ut pengar till bland annat Naturvårdsverket för forskning. Det är inga andra utom jägare som betalar för detta!

Räv med skabb
Att naturen skulle ta hand om och hålla ner bestånden är inget hållbart argument, för det skulle ta alldeles för lång tid för naturen att få detta i balans så många djurarter skulle hinna bli utrotade av andra djur långt innan balans uppnås. Sjukdomar som t.ex. rävskabb skulle öka långt snabbare än det gör idag. Böndernas åkrar, ni vet där det odlas mat till bland annat veganer, skulle vara sönderbökade och uppätna av älg, vildsvin, rådjur, hjortar etc. långt innan det var dags att skörda. Samhällets kostnader för betesskador på ren skog var år 2005 på 675 miljoner kronor. Detta var 2016 uppe i över en miljard. Vad skulle det vara uppe i om tio år utan jakt?

Så, efter en lång spya i form av text så kan vi väl bara säga att det är dags för dessa grupper och människor att tagga ner lite och sköta sina egna saker, så sköter jägare och forskare viltvården så som den fungerat under väldigt lång tid, långt innan dessa stollar fick tillgång till Facebook, och där kunde sprida lögner om sina egna påhittade hjältedåd och tigga pengar till bensin, kameror, ficklampor och batterier av lättlurade människor och sprida sin helt sinnessjuka propaganda.
All text ovan (förutom inklippta kursiva texter från myndigheter och media som är deras egendom) är min grundlagsskyddade rätt till att uttrycka min åsikt.
Bilder och foton är lånade från facebook.com/HuntSaboteursSweden, antipachingunit.org, google.se samt Torbjörn Axelsson och om de eller någon av deras representanter skulle vilja att jag tar bort deras foto så är det bara att kontakta mig så gör jag det.
Om något är fel i texten så tar jag gärna emot rätt information. I övrigt så bryr jag mig inte vad någon kan tänkas tycka om detta inlägg.4 kommentarer:

  1. Finns en tråd på flashback om huvudpersonerna. Googla Karl Häggroth eller Richard Klinsmeister. Även en artikel om att de är två av Europas mest våldsamma aktivister finns på nätet.

    SvaraRadera
  2. Jätte bra skrivet

    SvaraRadera