måndag 22 december 2014

Mulleskolan

Så nu var det över ett år sedan jag skrev här. Ser att det fortfarande finns några stackars tappra förtappade själar som är inne och kikar på denna sida ibland ändå.

Jag har ju förutom familj, musik, jobb och hus även andra intressen på fritiden. Jakt och fiske är två av mina största intressen, så jag skall försöka skriva lite om dessa delikata ämnen här också från och med nu.I höst har det varit väldigt lite fiske, ja nästan inget alls kan man säga utan att ljuga. Det är fult att ljuga. Jakt har det däremot blivit mycket av. Att ha både jakt och fiske som intressen är riktigt bra, man fiskar mest på våren, sommaren och tidig höst, sedan tar jakten vid lite jämsides i augusti för att ta över helt under höst och vinter. Jag jagar mest rådjur, hare och räv, men även grävling, bäver och andra arter som finns på markerna, och som är lovliga att jaga.

Igår var jag medbjuden som gästjägare i ett annat jaktlag på en mark där jag aldrig jagat tidigare. Det var runt ett par minusgrader och riktigt fint väder vid 9:30 när vi gav oss ut i skogen. Vi hade en hundförare och vi var fem skyttar på pass. Första drevet gick strax ovanför mitt pass så jag såg aldrig vare sig hund eller rådjur, däremot min passgranne Mattias såg tre rådjur som hunden drev på. Drevet gick ut ur området och vi avbröt våra posteringar och samlades, då ser vi på GPS:en att drevet vände in igen, så vi återtog våra pass, och en kvart senare drevs rådjuren in i ett pass där en skytt i laget fällde ett kid.

Sedan samlades vi och grillade lite korv och planerade för jakt i ett annat område. Där fick hunden upp spår på hare efter bara några minuter, hunden kom efter en stund upp ca 30 meter framför mig, men det var nog ett gammalt spår den följde för jag såg ingen hare alls. Strax därpå fick den upp rådjur och hundföraren Thomas stötte ett rådjur på vägen strax nedanför mitt pass. Hunden drev en bra stund men ganska långt ifrån oss. Två passkyttar såg rådjur men fick inget skottläge. Så det blev inget mer än ett kid denna dag. Massa go frisk luft gjorde att det trots allt var en kanonfin jaktdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar