onsdag 22 juli 2015

Semester!

Semester! Jävligt skönt att bara kunna slappa, sova och ha det gött! Tyvärr tycker inte vädret att jag skall ha det för bra, så det är för det mesta skitväder med regn och halv storm. Men man kan ju inte få allt.


Vi har varit ute och fiskat några gånger men även här har ju vädret inverkat, och att gäddorna inte verkar vilja äta alls har gjort turerna till något inte riktigt så kul som det borde varit. Det har såklart blivit en del fina fiskar, bland annat några fina gösar som nappat mitt på dagen, ett knippe abborrar och några gäddor. 

En fisketur var vi ute i 11 timmar (!) och fick fem fiskar.... då är det inte så kul. Men häromdagen när vi var på Önna för en fisketur så högg det en gädda på mitt första kast! Sedan blev det en del abborrar och ett par gäddor till, där den största var på 3,15 kg. Så nu kanske dom börjar vakna till liv igen! 


Skulle ju vara kul att ta PB i år, alltså en gädda större än 11 kg/124 cm. Eller en abborre på över 2,1 kg.Angående PB så går det hyfsat bra på gymmet, trots alla mina skador och skit med kroppen. Sujo puschar på mig allt hon orkar och det är tur det, för annars hade jag nog inte kommit till gymmet mer än kanske en gång per vecka, nu blir det iaf 4-6 ggr/vecka. Här har jag gjort en fin liten sammanställning som jag tror sammanfattar det mesta av min kropps defekter.Mina weak points sammanfattat:
 • Ryggen, scolios sedan tonåren. Ofta ryggskott och ischias. 
 • Vänster knä, skada efter löprundor 2010.
 • Vänster axel, okänd uppkomst.
 • Vänster armbåge, Slemsäcksinflammation 2015 som fortfarande känns av.
 • Vänster handled, stel, smärtar i vissa belastade läge, trafikolycka då jag bröt armen, handleden, tummen (båtbenet) och handen 1990.Trots mina skador så vill jag ju såklart pressa mig att ta nya PB lite då och då. Jag tävlar inte mot någon annan än mig själv, så jag vinner hela tiden! :)

Mina PB än så länge: (Jag har ingen aning om vad mina 1RM ligger på, men det märker jag väl så småningom)
 • Marklyft: 135 kg x 3 reps
 • Bänkpress: 80 kg x 3 reps
 • Bicepscurl: 40 kg x 4 reps
 • Militärpress: 45 kg x 5 reps
 • Knäböj: 60 kg x 10 reps
 • Benspark: 130 kg x 4 reps
 • Benpress: 200 kg x 20 reps
 • Bencurl: 70 kg x 10 reps


Jag har här på höger sida på bloggen lagt till en widget från Shapelink, som är programmet och IOS-appen som jag använder mig av för att spåra mina resultat av träningen, om du använder Shapelink så lägg gärna till mig som vän där, om du vill. Jag heter "MicBac" där. 
Lite på musikfronten då.... 

Thomas bröt ju handleden i januari, och vi repade sist gång med Lord Belial i december några veckor innan detta hände. Efter det så hoppade Anders av som basist och vi står nu som ett tvåmannaband för tillfället. Vi har repat en enda gång sedan i december och skall spela in en EP för Floga Records nu i höst är det tänkt. Vi har hittills tackat nej till alla gigs vi fått frågan om i år, och det enda vi bokat är inför sommaren 2016; 

Maryland Death Fest i U.S.A
2Heavy4You festivalen i Bengtsfors
Någon festival i Frankrike, strax utanför Paris, minns inte namnet...

Utöver detta så blev jag för två veckor sedan tillfrågad att vara med i ett band som kör lite Motörhead-covers, mestadels gammalt material, och det hoppade jag på, det är ju alltid kul att spela lite trummor liksom. Vi har repat två gånger hittills och det känns som en kul grej, vi har inget namn på bandet än men det kommer väl det med. Gött att komma igång och få fart på trummorna igen, sakta men säkert. 
Jag är även med i ett band som heter Frostvang, men vi har fortfarande inte lyckats samla ihop oss för en repning ännu :) Där finns det iaf material klart för minst en platta. Och jag tror det var något bolag som var intresserat också. För övrigt så har jag inte druckit alkohol på över 200 dagar. Det är väl ingen jätteprestation egentligen, för jag har absolut inget beroende av alkohol, men det känns riktigt bra ändå! Jag har inte blivit nykterist eller nåt sånt, men har inte haft tid eller lust. Jag är hellre hemma med barnen och Sujo, repar med något av mina band, gymmar, ute och fiskar eller jagar eller något annat som man inte mår dåligt av i flera dagar efteråt. Jag har två inplanerade fester i år som jag ser mycket fram emot; mitt och Sujos bröllop 1 augusti och sedan festivalen Mörkaste Småland i Hultsfred i slutet av september. Det bör räcka med fest för i år? 

Det var allt för idag. Hej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar