lördag 6 augusti 2016

Jakt och gym

Jag har ju haft en skada eller något annat skit i vänster höft och ben en längre tid, så att gymma har varit uteslutet. Jag har knaprat inflammationsdämpande värktabletter sedan i mars utan att det blivit någon större skillnad, förutom att smärtan dämpats något under tiden som pillren funnits i kroppen. Läkaren trodde det var en inflammation i ett stort muskelfäste eller muskel. Men det är nog något annat, så jag skall boka tid hos sjukgymnast och se om dom kan klura ut vad det kan vara. En läkare har ju max 20 minuter för en patient och oftast slutar det med att man får recept på någon värdelös pillerburk av något slag.

Nu har det blivit aningen bättre under semestern, men antagligen drar det igång igen nu när jag börjar jobba igen...

Nåväl, eftersom det värkt hela tiden och att jag fortfarande har problem även med axlarna så har det då inte blivit något gym alls, för det gör ont vad jag än gör, även om jag sitter still på en stol så värker det. Men idag skulle Sujo ner till vårt egna gym här hemma i källaren så jag tänkte att jag drar med ner och testar lite bänkpress, för att se hur det känns bara.

Det blev lite lätt uppvärmning på 40 kg x10 reps, sedan 50 kg x 10. Sedan 70 kg x 3 och avslutningsvis 60 kg x 8, sedan värkde det ganska rejält i axlarna, speciellt vänster som jag haft mest problem med. Det knakade och levde jävel i axlarna när jag lyfte, så även Sujo hörde det tydligt.... Ganska mycket anti-klimax på det passet, men nu har jag känt på det lite i alla fall. Man får vara glad för det lilla ibland.

I onsdags var jag ute på en tur till skogen för att jaga lite räv igen. Jag satt på pass och hade span på en liten räv i kikarsiktet, men den var lite för långt bort så jag väntade på att den eventuellt skulle komma närmare. Helt plötsligt så hoppar räven till och springer i panik därifrån, och efter den kommer en HARE som jagar räven!!! Jag skrattade så jag höll på att ramla av ryggsäcken! Det var nog en riktig jävla värsting-hare! Antagligen med skarpa huggtänder, eller beväpnad. Det blev ingen räv skjuten för min del den dagen.

På fredag morgon var jag ute igen. Jag hade suttit i ett par timmar och väntat, och även lockat lite med dels Nordik Crying Bird och Hubertus Muspip helt utan framgång. Förra året kom det rävar nära på varje gång jag lockade.... Jag provade även PC2 som ger harens ångestskrik, även den utan framgång. Jag tänkte att det var kört för idag, packade ihop och drog på mig ryggsäcken och gick uppför dalen för att komma till vägen, då vänder jag mig om och får se en räv ligga och vila längst ner på åkern. Den kan ha legat där länge för den var skymd bakom ett träd när jag satt på passet. Jag smög mig nedåt igen, tog av ryggsäcken och satte mig på ett ställe lite vid sidan av första passet. Räven låg kvar.

Jag satt där och kikade på räven i säkert 20 minuter, men den låg bara där. Jag smög sakta närmare och fick en bra position att sätta mig på, ca 80 meter från räven. Efter ytterligare kanske 15 minuter så reste sig räven, jag osäkrade och sköt, och räven lade sig igen, för alltid. Räv nr 3 för säsongen. Snart är det den 16:e och då blir det kvällsjakt på rådjur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar