måndag 15 september 2008

"Det fungerar inte så"

Min bror, Thomas, som spelar gitarr och sjunger i LORD BELIAL har haft ont i halsen i några veckor, och eftersom vi skall på Europa-turné nu så kan det vara bra om han har med sig lite medikamenter mot detta. Så han ringde helt enkelt till Vårdcentralen igen eftersom medicinerna han fått inte hjälpt alls. Han ringde upp deras moderna svara-i-telefon-system kl 08, sen ringde Vårdcentralen upp honom kl 09,25. Han berättade precis som det var, att han skulle iväg imorgon och inte komma hem förens om ca 3 veckor. Svaret han får är att han skulle ringt tidigare eftersom dom nu inte har fler tider under dagen... Tanten i luren (vi kallar henne Kärringen, det passar bättre) säger då till Thomas att ringa tidigare imorgon för att få en tid då... Thomas frågar om kärringen inte kan boka in en tid åt honom för imorgon nu direkt eftersom dom ändå pratar nu. "-Nej, det fungerar inte så" kläcker kärringen då!! Hahaha fyfan vilket gött system det är när det inte fungerar!

Saken är ju som så att han ringde kl 08.... dom startar den där jävla svararen kl 08... NÄR ska man ringa om man skall ringa tidigare? Dagen före? Ja det är ju tidigare, men "Det fungerar ju inte så!"

Nej tacka vet jag förr på den gamla goda tiden när man ringde ett telefonnummer, en vänlig icke sönderstressad tant (henne kallar vi inte kärring!) svarar i telefon och man gnäller fram lite ynkligt vad man lider av för åkomma... hon låter medlidande och bokar in en tid hos doktorn redan samma dag, eller om man så vill, en helt annan dag! För förr då fungerade det!

2 kommentarer:

  1. Enormt störande system vårdcentralen har! Synd att dom glömt av själva vården...

    SvaraRadera
  2. Hahaha, Underhållande läsning! Men inte så kul för stackars Thomas! Hoppas det löste sig för honom och hans hals.

    SvaraRadera