onsdag 24 september 2008

Första dagen typ...

Dag 1
Tisdag 16/9 V-Club, Prestov, Slovakien
Jag och Pepa börjar med lite FiskeFjaes samt vin hemma hos mig innan vi bli upphämtade för avfärd till City Airport i Göteborg/Säve.

Vi lunkar in i sakta mak på City A.P och går fram till luckan för att fixa med biljetterna…. Det går icke(!) för vi är försenade 3 minuter (!)så vi kommer inte med på planet, dom får en hyfsad utskällning men dom vägrar att ens anropa planet och kolla om vi kan komma med ändå. ”-passagerarna är räknade och Kaptenen har redan fått siffrorna”… jaha? Lägg till 4 pers utan incheckat bagage då och anropa kapten och meddela detta? Håll i er; ”-Det fungerar inte så!”
Det var fler än vi som inte kom med på planet.

För 2000 kr extra bokar dom om vårt flyg så vi kan komma med ett från Torp Sandefjord i Norge. Ok, det är ca 45 mil enkel väg dit och vi har ingen som kör. Vi åker hem till Thomas och Lollo där Pepa tillagar en djävulskt stark kycklinggryta. Vi sov i 2 timmar och sen körde jag till Nödinge och hämtade upp Urban som utan tvekan ställde upp att köra bilen hem från Norge. Aldrig tvekan om vart vi har den killen! Tack som fan Urban!!! Jag kör till Sandefjord och vi är framme ca 6 på morgon, planet går kl 09.10.

Vi sätter oss i restaurangen för att ta en öl kl 7 efter allt är fixat med incheckning och sådant. Allt fungerar bra förutom att vi inte var med i deras bokningslista och att Thomas pass ramlar sönder så dom ville inte kodkänna det som ett giltigt pass. Allt löste sig till slut, men då säger kärringen i restaurangen att dom inte får servera öl innan kl 8 på morgon…. Det var då helvete vad folk inte får eller kan göra saker!?!?!

Upphämtas med taxi from hell och vi kör runt i cirklar i staden i nästan en timme, helt vansinnigt fort känns det som det går, men det är säkert mest för att vägen är lite jämn som en plöjd åker. Taxin är varm som en bastu och Thomas sträcker handen för att justera reglagen lite… -DON’T!!! skriker taxiföraren och blir sur… vi vevar ner rutorna lite och han blir lite surare. Sen när vi blir avsläppta så drog han upp rutorna illa kvickt, han kan inte vara ett stort fan av frisk luft. Jävla surgubbe!

Spelstället i Slovakien är helt ok men sunkigt som fan, alla luktar dessutom svett. Scenen ligger på tredje våningen och hissen är från något krig någon gång… jag åker fan inte i den. Det är fullt av folk och det verkar bli en bra kväll. Vi blir utbjudna av vår turnémanager Florin till en restaurang ett kvarter bort, där blir vi serverade skitgod kyckling med stekt potatis och sallad.
Vi kommer att gå på scen kl 23 så nu ligger dom andra i LORD BELIAL och sover på övervåningen i bussen, jag sitter nere och skriver… det är segt som fan att vänta tills det är dags att spela, och man får ju hålla sig nykter fram till dess… och sen supa ikapp dom andra i banden! Det blir ett jävla turbosupande!

Jag har inte kunnat skriva så mycket eftersom vägarna i dess länder är som en plöjd åker så datorn far fram och tillbaks så jag missar tangenterna, men jag skall försöka sammanställa dagarna så gött det går. Hej svejs! In i dimman!

3 kommentarer:

  1. Det lät som en riktigt goo start på turnén! ;)

    Skål!

    /Janne

    SvaraRadera
  2. Hoppas resten av första veckan har varit bättre :D två tredjedelar kvar, förhoppningsvis blir det inte så mycket mer krångel för er ;) Firar ni Thomas nu eller? :P Gamle man...gratta från oss! Ha det!

    SvaraRadera
  3. hej. jag har alltid gillat din blogg / leffe, apostasy

    SvaraRadera