torsdag 2 oktober 2008

Turnéblogg 19 september

19 september – Barock Club, Petrosani, Rumänien

Vaknar upp i bussen och tittar ut genom fönstret och ser totalt förfall och misär, massa herrelösa hundar, lastbilar som bara spydde ur sig kolsvart rök och såg ut som skrot. En häst och vagn rullade förbi och det kändes som om vi hade kastats hundra år tillbaks i tiden, om man inte brydde sig om bilarna då… Utanför spelstället låg det en stor skräphög som luktade hyfsat förjävligt.

Vi parkerade bussen utanför ett hotell där vi hade hyrt 2 rum för att få tillgång till duscharna. Utanför hotellet stod det 2 hästar vars ben var hopbundna med ca 50 cm rep. De stod och betade mitt i staden på ett litet fält med torrt gräs. Den ena hästen var blind och båda såg helt undernärda ut. Hur fan kan man behandla djur så, och varför? Det var ju knappast hästar avsedda för trav eller avel...

Snubbarna på spelstället grillade kyckling åt oss, antagligen på 1000 graders värme i ca 30 sekunder för kycklingen var helt bränd på utsidan och helt rå inuti. Vi vägrade givetvis att äta det och istället blev vi bjudna på mat i restaurangen. Det var bättre. Tyvärr blir det inte så bra bilder med varken videokameran eller mobilen, men det är dom enda jag har... och en del skuld är väl att man inte är så stadig på handen.

En TV-station kom dit och gjorde en intervju med Thomas på hotellet.

På Barock club så kom vi in till backstagerummet och det var ett rum fullt med öl… trevligt.

Vi fick turnéns godaste kopp kaffe, snygga och fräscha muggar var det också.

Giget gick skitbra och det var bra publik. Det tog nog en timme eller mer innan alla som ville hade tagit foton och fått sina autografer efter giget, sånt är alltid kul.

1 kommentar: